over d&d plus

D&D Plus is een gespecialiseerde firma voor het aanvragen van visums, legalisaties en het organiseren van incentives. Al  sinds het ontstaan in 2003 kunnen we rekenen op een trouw klantenbestand, dat alleen maar sterk is toegenomen.  Door onze jarenlange ervaring is onze knowhow zeer uitgebreid, zodat we zonder schroom kunnen zeggen dat geen enkele ambassade nog geheimen heeft voor ons.

Waarom een visum?

Een visum is een officiële toestemming om een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. In tegenstelling tot een paspoort wordt een visum over het algemeen niet afgegeven door het thuisland van de reiziger maar door het land waar hij/zij wil inreizen. Op deze manier kan dat land beter in de gaten houden wie het land binnenkomt en ook wanneer. Omdat het visum over het algemeen na gebruik weer ingeleverd moet worden is ook bekend wanneer het land weer wordt verlaten. Visa moeten meestal binnen een bepaalde periode gebruikt worden, en vaak wordt het aantal keren dat in die periode het land mag worden betreden aangegeven in het visum (de zogenaamde single entry, double entry en multiple entry visa).

Voor sommige landen moet het visum van tevoren aangevraagd worden. Hierdoor hebben deze landen in principe de mogelijkheid een onderzoek naar het verleden van de aanvrager uit te voeren. Op grond hiervan kan besloten worden het visum, en daarmee de toegang tot het land, te weigeren. Andere landen verstrekken het visum op het moment dat men het land binnenkomt. Soms kan ook voor deze landen het visum vooraf aangevraagd worden. Een reden om dit te doen kan zijn het oponthoud aan de grens te verminderen.

 

Een visum aanvragen is over het algemeen een zeer tijdrovende activiteit. Bovendien heeft elke ambassade zijn eigen wetten en regels, die voortdurend gewijzigd worden. De zoektocht naar alle informatie, het juiste aanvraagformulier en de bereikbaarheid van de ambassade is dan ook vaak een probleem dat u veel kopzorgen kan bezorgen. Degenen onder ons die al ooit een ambassade hebben bezocht zullen zeker kunnen beamen dat de wachttijden gigantisch zijn, en dat een klein foutje onverbiddelijk naar een negatief advies leidt.

Omdat uw tijd kostbaar is, willen wij u graag helpen in deze complexe materie. Zoals eerder aangehaald hebben wij een jarenlange ervaring en de nodige kennis van de werking van ambassades. Door de hoge frequentie van bezoeken aan de ambassade zijn wij altijd op de hoogte van wijzigingen, wat van zeer groot belang is.