Asked questions over Veelgestelde vragen over Rusland

Heb ik een visum nodig om naar Rusland te reizen als toerist?

Ja, voor alle reizen naar Rusland, zowel met een toeristisch als zakelijk doel geldt een visumverplichting. Voor alle voorwaarden kan u terecht op onze homepage.

Waarom heb ik een uitnodiging nodig als toerist?

Bij de ambassade van Rusland vragen ze een officieel bewijs van verblijf in Rusland. Indien u minder dan 8 dagen in Rusland verblijft volstat het een uitnodiging via ons aan te vragen. Indien u meer dan 8 dagen verblijft in Rusland, dient er een officiële boeking van het hotel bijgevoegd te worden, met een stempel van het hotel. Een printout van de hotelboeking via bv. Booking.com is niet geldig, aangezien deze nog kan geannuleerd worden.

Ik moet voor mijn werk een paar keer per jaar naar Rusland, kan ik een jaarvisum krijgen?

Indien u voor zakelijke doeleinden meerdere keren per jaar naar Rusland reist, kan u onder bepalde voorwaarden een jaarvisum krijgen. U dient in het afgelopen jaar Rusland minstens 1 keer te hebben bezocht met een zakenvisum. Alle andere formaliteiten kan u terugvinden via de homepage.

Hoeveel dagen kan ik met een toeristenvisum in Rusland verblijven?

Men kan maximum 14 dagen in Rusland verblijven met een toeristenvisum. U heeft hiervoor een uitnodiging/voucher nodig.